zaterdag 15 januari 2011

Bloggen verraadt je persoonlijkheid

Tja, wat voor type zou ik zijn? Uit de woorden gebruikt mijn blogberichten zou het op te maken moeten zijn:
Zo gebruiken extraverte mensen vaker woorden als ‘bar’, ‘anderen’, ‘drankjes’, ‘restaurant’ en ‘dansen’. De mensen die in de categorie emotionele stabiliteit thuishoorden, gebruikten vaak woorden als ‘vreselijk’, ‘lui’, ‘slecht’ en ‘deprimerend’. De mensen die open stonden voor ervaringen gebruiken regelmatig woorden als ‘mensen’, ‘poëzie’ en ‘kunst’. De meegaande bloggers hadden het veel vaker over ‘prachtig’, ‘samen’, ‘ochtend’ en ‘lente’. De ‘zorgvuldige mensen’ spraken over ‘avontuur’, ‘stom’ en ‘saai’.
En jij, herken jij je in één van de types?

8 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Mmmm, nog niet direct. Zou ik eerst eens moeten zien welke woorden ik veel gebruik, over een langere periode...

Astrid zei

Ik zoek me suf naar het linkje Dat gaat naar een site waar je je blog-url in kunt typen, die dan vervolgens razendsnel al je posts screent en met een mooie persoonlijkheidswoordenwolk op de proppen komt. Plus een leuke analyse natuurlijk. Maar ik begrijp dat dit echt alleen een 'mededeling' is. We moeten zelf gaan tellen en onze conclusies trekken. Jammer, ik zie een gat in de markt!

Bas zei

Waarschijnlijk is er wel wat af te leiden uit zo'n soort onderzoek. Hoe meer je schrijft hoe herkenbaarder je wordt.

Festina Lente zei

@ Edwin: volgens mij pas jij in alle hokjes?:-)

@ Astrid: lijkt me wel iets voor jou! Ben je eerste klant!

@ Bas: Zeker. Maar in een hokje gestopt worden, dat wil toch niemand?

P e r k a m e n t u s zei

Een illusie vrees ik. Ik schrijf uitsluitend over mijn passie maar daaruit kun je onmogelijk mijn persoonlijkheid halen, anders dan dat ik een bibliofiel verzamelaar ben.

Festina Lente zei

Ik in ieder geval niet, maar ben dan ook geen psycholoog...

L.S. zei

Ik vind het wel 'bar’ en ook 'deprimerend' wat ‘anderen’, 'mensen' dus, aan psychologische ‘drankjes’ in hun bovenkamer‘restaurant’ bedenken tegenwoordig. Volgens mij zijn het ‘vreselijk’‘luie’ en door en door 'slechte’ types, die er beter aan deden eens goede ‘poëzie’ en ‘kunst’ tot zich te nemen. Het kan even duren, maar dan worden ze op een 'ochtend’ in de ‘lente’ wakker en bedenken dat het allemaal nergens op slaat en dat je beter het 'avontuur’ van het bloggen kunt vrijlaten, dan er zulke 'stomme’ en ‘saaie’ dingen over te verzinnen.

Festina Lente zei

Niet te vangen voor psychologen dus! Je zou een goed geval voor de NMC zijn, maar ja, die hebben we niet meer....