zondag 26 december 2010

Pannetje pannetje

Vorig jaar met oud en nieuw deden we een spelletje om oud en jong een beetje met elkaar te laten mengen: pannetje pannetje. Dit jaar waren we met min of meer hetzelfde gezelschap en wilden we het weer spelen met kerst, maar we wisten niet meer hoe het ging. Ja, flarden van het spel wisten we nog wel, maar dat werd niet echt een coherent geheel. Degene van het gezelschap die vorig jaar deed alsof het spel uit haar hersenpan gerezen was, moest bekennen dat het uit de hersenpan van een ander was ontsproten. Deze werd opgebeld en kende het recept gelukkig nog. Ik noteer het hier maar even, want anders weten we het volgend jaar weer niet.

Alle deelnemers krijgen 3 strookjes papier. Hierop worden de namen van 3 BN'ners (maar stripfiguren of historische figuren of zo mag ook) geschreven. Niemand mag deze papiertjes van elkaar zien.
Alle papiertjes worden opgevouwen en in een pan gestopt. Het gezelschap wordt in teams van minstens 2 deelnemers opgedeeld.
Nu moeten er 3 rondes gespeeld worden. In de eerste ronde mag je de personen die op het papiertje staat omschrijven voor je teamlid/ teamleden. In de tweede ronde moet je de persoon met behulp van slechts 1 woord laten raden (wij kregen een discussie: is 007 1 woord?) en in de derde ronde moet je de persoon uitbeelden.
Om de beurt mogen de teams (een) papiertje(s) uit de pan trekken en dan in 1 minuut tijd zo veel mogelijk raden; de een is de omschrijver/ tekenaar en de ander de rader. De volgende ronde is dat andersom. Eén iemand houdt de stand bij. Het team dat de meeste personen geraden heeft in de 3 rondes heeft gewonnen. De derde ronde (het uitbeelden) is het leukst. Vooral mijn Barbapappa-imitatie deed het goed.

Nou, lekker simpel toch? Vooral aan te bevelen na een paar glazen Glühwein....!

Geen opmerkingen: