vrijdag 10 december 2010

De meisjes (en de voetbalstadions) redden de boel!

Over het opleidingsniveau van onze zonen moeten we ons inmiddels ernstige zorgen gaan maken. Een groot aantal van hen heeft namelijk een lager opleidingsniveau dan z'n ouders. Ook onze zoon scoorde een groot aantal onvoldoendes op zijn rapport. Maar dat haalt-ie volgens hem makkelijk weer op. We zullen zien....

In ieder geval doen kinderen die veel lezen het maatschappelijk beter dan kinderen die niet of minder lezen. En de meisjes streven de jongens voorbij in het lezen.

Kun je 1 plus 1 optellen? Juist, jongens moeten meer gaan LEZEN, willen ze maatschappelijk vooruitkomen! Ook mijn zoon, maar die weigert dat. Hij vindt het gewoonweg te veel moeite en het boeit hem niet.
Black Ops is namelijk veel leuker.....

Misschien eens naar een voetbalstadion sturen; daar schijnen tegenwoordig de taal- en rekenproblemen binnen een mum van tijd opgelost te worden!

4 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Meisjes zijn meer op taal ingesteld dan jongens. Jongens prullen meer. En omdat meisjes meer plichtsbewuster zijn,studeren ze ook harder en behalen ze de eindstreep in het hoger onderwijs.

Festina Lente zei

En qua taal is dat bij onze kinderen toch andersom: mijn zoon is veel taliger ingesteld dan mijn dochter (maar wel minder ijverig bij tijd en wijle...).

Johan Bel zei

Ik heb laatst eens de rapportcijfers van mijn leerlingen (vier klassen Latijn) vergeleken. In twee klassen was er een verschil tussen jongens en meisjes. In één klas waren de meisjes een halve punt beter en in mijn eindexamenklas scoorden de meisjes bij het schoolexamen maar liefst 1,8 punt hoger. Dat laatste is hopelijk een uitglijder van de jongens geweest.

Festina Lente zei

Oei, dat klinkt toch wel zorgelijk! Waar zou het toch aan liggen? Afleiding (gamen?) van de jongens? Of ijver of grotere taalgevoeligheid van de meisjes?