dinsdag 2 november 2010

Deselectie

Het begint zo langzamerhand een twijfelachtige eer te worden: de hausse aan ingezonden brieven over de UB in de Vox, het (nu nog) onafhankelijke nieuwsblad van onze universiteit. En waarover ging de ingezonden brief deze keer?

Over ons deselectiebeleid.

De UB wordt ook deze keer afgeschilderd als een boeman die zo maar in het wilde weg boeken verwijdert en achter iedere hype aanrent (de beroemde achterhoedegevechten, want de UB heeft naast de digitale ambities een zeer, zeer zorgvuldig deselectiebeleid, dat bovendien op de site gecommuniceerd wordt).

Maar het kwalijke van deze keer, was dat (en dat nog wel door een alumnus van de filosofiefaculteit) de aantijging zeer, zeer ad personam was. Eén van mijn collega's werd neergezet als een uitermate stekelig persoon en daarbij met naam en toenaam genoemd. Dat laatste is natuurlijk een zeer kwalijke zaak, of hij zich nu stekelig gedragen heeft of niet, daargeleaten dat je je uiteraard niet stekelig gedragen moet naar klanten.

Verder werd gesuggereerd dat de UB de zusterbibliotheek van Sociale Wetenschappen omwille van de hoge huisvestingslasten heeft opgedoekt. Non, alumne, de faculteit heeft zelf besloten om de ruimte die voorheen vol stond met bibliotheekboeken in open opstelling en die door haarzelf betaald wordt, op een andere manier in te zetten. En ja, de UB krijgt al die boeken die eerst bij Sociale Wetenschappen in open opstelling stonden in het magazijn erbij. En dat laatste vereiste een enorme krachtsinspanning van de UB. En ja, ook magazijnruimte is duur.

Maar we gaan het wel zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk organiseren. Misschien moeten we de alumnus eens uitnodigen bij zo'n proces aanwezig te zijn....

2 opmerkingen:

Lewi zei

Hm, ja het is niet echt publiciteit waar je om staat te springen. Al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik wel moest lachen om zijn omschrijving van het woord "deselecteren", en hij legt tenminste wel de schuld bij hogere machten dan de UB alleen. Maar zo op de persoon spelen is echt niet netjes. Ik begrijp ook niet echt wat deze brief nou toevoegt aan zijn boodschap; klaag dan bij één van die hogere besturen.

Festina Lente zei

Je hebt gelijk dat hij misschien iets genuanceerder en grappiger is dan ik doe voorkomen, maar ik vind het toch een minne streek. En idd, wij zijn slechts uitvoerders van het centrale beleid; daar dan idd beter geklaagd worden...