woensdag 29 september 2010

Schermmoe

Ik ben een beetje schermmoe. Zit ik de hele dag op m'n werk met een beetje pech al voor een scherm, krijg ik er met het sporten wéér een voor m'n neus.

Dat laaste overigens pas sinds begin van dit schooljaar, omdat er bij het sportcentrum nieuwe spinningfietsen zijn gekocht. Met computerschermpjes. En met de eveneens nieuwe spinningleraar kan ook al niet gesold worden. Kon ik eerst nogal smokkelen: als de spinningjuf bitcherig zei 'we gaan er weer een stukje weerstand bij doen' dan deed ik er gewoon soms stiekem een stukje weerstand af. Kom op zeg, ik ben geen anabolenrobot.

Maar met de nieuwe schermpjes kan dat niet meer. De sportleraar ziet scherpjes hoeveel weerstand er bij hoeveel rotaties per minuut op staat. 'Kom op, minstens 70 rotaties per minuut bij deze weerstand, niet afzakken naar de 60!'

Amai!

Maar toch smelt ik weer als hij dan zegt: 'Het gaat om jou, de training en de muziek'.

En de schermpjes denk ik dan.

6 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Oei, Een vriendin van me wil ook aan spinning gaan doen. Om wat meer te bewegen. Ben benieuwd hoe die het ervan af gaat brengen. Ik houd het maar op zwemmen. Daar hoef ik geen scherm voor m'n neus te hebben.

katharina zei

Zo zoekt een ieder zijn demonen om opgejaagd, opgeschrikt of opgepept te worden.
Stil de tijd Festina en bij schermmoeheid zou de kunst van het schermen een antidosis kunnen zijn. Erg zen.

L.S. zei

Ik sluit me aan bij de goeie suggestie van Katharin: stap over op schermen. Een geweldige sport, niet om naar te kijken (geeuw), wel om te doen. Ik heb jarenlang met veel plezier de floret gehanteerd en weet nog uit die tijd dat ik nooit schermmoe was! Overigens wordt je tijdens het schermen wel door vijf mensen in de gaten gehouden.

Festina Lente zei

@ Reintje: wens je vriendin succes! En pas maar op: straks zwem jij ook met een (waterproof) schermpje voor je neus!

@ Katharina: schermen..ik houd het liever bij yoga....

@ L.S. vijf mensen: nog erger dan 1 scherm! Je moet wel een keer een demonstratie geven (voor 2 mensen: je kamergenoten!)

katharina zei

Yoga is toch ook weer een vorm van spinnen.
Aandacht en opperste concentratie maakt vrij.

Festina Lente zei

Tijdens de yoga spin ik ook wel eens als een poesje...