dinsdag 3 augustus 2010

Super....

Hierboven een foto van onze buurtsuper bij de damtempel. Die is goud waard voor het inkopen van water en chips en ijsjes (na de wedstrijd, a 25 cent de cornetto). De eerste dag wist de supermarktvrouw niet wat haar overkwam - een invasie van dorstigen - maar inmiddels staat er steevast 3 man bij de toonbank en kassa.

De damtempel zelf (zie hieronder) heeft geen enkele voorziening voor koffie voor de ouders, maar met een beetje VOC-mentaliteit hebben we toch iets aan koffie kunnen organiseren. Nee, niet in een café (die zijn echt te ver weg; je moet in de buurt van je kind zijn als er iets gebeurt); we hebben gewoon een koffiezetapparaat gekócht (voor 10 euro bij de Tesco). Die melken we helemaal uit.

En de wedstrijd? Eén verloren en één remise. De verloren partij was zo'n beetje tegen dochter èn moeder en de tweede duurde maar liefst 3 uur lang. Langste partij ooit voor mijn dochter.

2 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Kortom, jullie vermaken je er daar wel. Ja, je moet iets om je dorst te laven en alles is daar niet zo duur. Hier wordt ook al snel een koffiezetapparaat ergens neergezet, ook al is dat officieel verboden.

Festina Lente zei

Ja, koffie houdt je wakker (anders suf je al gauw in).