maandag 16 augustus 2010

Paris, je t'aime!

Voor het tweede jaar op rij Parijs bezocht: er waren de vorige keer nog wat dingen blijven liggen en mijn man wilde zijn ouders ook graag een keer Parijs laten zien.

Grappig genoeg waren we door het bezoek van vorig jaar goede gidsen geworden, merkten we gaandeweg.
Dat begon al met het uitzoeken van het appartement: natuurlijk een met uitzicht op de Eiffeltoren. En verder met een 3-daags abonnement op de metro; we wisten al dat we niet zo veel zouden kunnen lopen als het vorige jaar in verband met onze bejaarde medereizigers.

Naast gebruikelijke zaken deze keer de grote wens van onze zoon vervuld: de Mona Lisa in het echt bekijken ('waarom is dat nou zo'n beroemd schilderij mamma?'). En Père Lachaise, onder andere voor het graf van Sadeq Heydayat, schuin tegenover het graf van Proust. En natuurlijk het graf van Jim 'can you show me the way to the next whiskeybar' Morrisson. En wie schetst onze verbazing toen we stuitten op het graf van een klasgenoot van mijn schoonvader? Genoeg te beleven op zo'n begraafplaats!

Voor de experts: wie weet waar onderstaande foto is genomen?

3 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Ben er al lang niet geweest zelf, maar ik vermoedde wijk La Defense. In combinatie met trefwoord kunst....kreeg ik al snel Miro voorgeschoteld :-)

ern@zone zei

La Grande Arc de la Défense.
Ha, indrukwekkend! Het mooiste vond ik nog dat je in één lijn de Champs Elysées en de Arc de Triomphe kon zien.
Moi, j'aime Paris aussi.

Daarom herkende ik de foto van je blog ook á la minute.

Festina Lente zei

@ Edwin en Erna: jullie zijn kanjers!