dinsdag 6 juli 2010

Tweetaligen betere probleemoplossers

Hadden we onze kinderen maar tweetalig opgevoed. Dan zouden ze nu (later) betere probleemoplossers zijn (worden). Juist van die mensen die nu in de wereld nodig zijn; mensen die out of the box kunnen denken. Want mensen die meerdere talen beheersen zijn eerder geneigd de problemen van meerdere invalshoeken te benaderen.

Nou ja, dan moeten de kinderen van mijn broer uit Engeland die taak maar gaan vervullen. Die zijn wel netjes tweetalig opgevoed.

4 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Misschien een stimulans om Nederlanders te tonen dat ze meer talen moeten leren beheersen dan het gebruikelijke Nederlandse en Engels. Dus ook Frans, Duits en allerlei andere talen.Hierbij hebben kinderen waarbij een van de ouders uit een ander land komt, sowieso een voorsprong.

Festina Lente zei

Precies; talen zijn beter voor je dan je denkt!! Is maar weer eens bewezen!

katharina zei

Tja, beste Festina, weer zo''n onderzoek waarbij bewezen lijkt dat er een oorzakelijk verband lijkt tussen a en b.
MAAR: het kan ook zo zijn dat kinderen die twee talig worden opgevoed uit een bevoorrecht milieu komen met hoog-opgeleide ouders, bereisd zijn en op een of andere internationale school zitten enzovoort.
Hannalore, die hier naast mij zit is het hiermee eens. Nou daar heb jij zelfs niets van terug!

Festina Lente zei

Van Hannelore natuurlijk so wie so niet :-)
Ik hoop dat ze genoemde bijkomstigheden voldoende hebben kunnen uitsluiten, had daar natuurlijk zelf ook over nagedacht. Het gaat me te ver het onderzoek op te vragen.....