woensdag 28 juli 2010

Jailbreaken

'Pappa (technische vragen worden altijd aan pappa gesteld), mag ik mijn iPod Touch gelbreken?' 'Nee, dat is zonde, je hebt 'm nog maar net (een paar maanden)'.

Maar uiteindelijk liet de vader zich overhalen en mocht de zoon zijn iPod Touch jailbreaken (gratis, zelf, via een tip van een goede vriend en niet via het klasgenootje dat er 5 euro voor vraagt).

En toen kwam mamma thuis met een iPod Touch. Die zag er mooier uit dan die van de zoon, want die had achtergrondafbeeldingen, omdat ze een nieuwere versie had. 

'Pappa, ik wil ook van die achtergrondafbeeldingen'. 'O.k, dan downloaden we een update voor jou'.
Na een half uurtje klooien is de iPod Touch van de zoon getooid met zelf gekozen achtergrondafbeeldingen, natuurlijk andere dan die van de moeder.

'Hé, nou is de gelbreak en alle apps die ik daarmee opgehaald had weg en ik weet niet wat een goede gelbreak voor nieuwe versie iPod Touch is.'

Tja, dat is nou jammer. Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel: met ingang van maandag jongstleden is de jailbreak legaal. Nu kan er tenminste openlijk op internet over gesproken worden.

Wie helpt de zoon uit de brand?

6 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Als je met verschillende apparaten iTunes op dezelfde pc gebruikt gaat het mis, dan herstelt Apple de instellingen van het andere apparaat. Dat probleem krijg je ook als er updates zijn van Apple zelf. Dat is een van de nadelen van jailbreaken.

Een goede versie durf ik niet aan te bevelen. Kun je beter even via Twitter vragen denk ik. Ik was er snel mee klaar, met dat gejailbreak...

Strnagebrew zei

Het spijt me, ik heb van dit hele stukje geen chocola kunnen maken....
:)

Strangebrew zei

Ik kan niet eens mijn eigen naam spellen zoals je ziet...

:)

Festina Lente zei

@ Edwin: ze willen duidelijk geen gerotzooi aan hun paradijs; daar kan ik ze nog wel enigzins gelijk in geven ook. Maar iig bedankt voor de tip van de iTunes; ik ben ook niet zo'n voorstander van dat jailbreaken, maar ja, zonen hè. Alle vriendjes doen het, dus willen zij het ook.

@ Strangebrew: je kunt eea navragen bij lovely W...

Edwin Mijnsbergen zei

@Festina: het is ook werkelijk maar een klik op een knop en het is geregeld. Bij mij werd alles echter zeer instabiel omdat ik een verkeerde versie had. Misschien gewoon aan een vriendje vragen die een jailbreak heeft die het al lang goed doet.

Festina Lente zei

Zoiets zal het wel worden, ja. Ik had jouw post ook gelezen indertijd en was er meteen ook al niet zo enthousiast over. Ik hoop eigenlijk dat het onderwerp weer een paar maanden de lucht uit is. Maar het zal wel weer beginnen als de school weer begint en D z'n vriendjes weer voluit ziet.