woensdag 9 juni 2010

Morgen is het zover

Morgen is het zover: dan komen mijn schoonouders voor 3 maanden bij ons logeren. Alles is er nu klaar voor. Het huis is schoon, de matten zijn geklopt, de bedden zijn opgemaakt. De was-, droog- en afwasmachine hebben op volle toeren gedraaid vandaag. Tussen het stemmen door.

Ik ben heel benieuwd hoe ze het hier in Lent gaan vinden. De vorige keer dat ze bij ons waren is 9 jaar geleden; we woonden toen nog in Nijmegen (in de stad, dus er was veel voor hen te beleven). We hebben ze tussendoor nog 2 keer gezien, in Iran, maar dat was toch korter en hectischer. In Iran is namelijk nog meer familie en daar wilden we ook allemaal naar toe of ze kwamen naar ons.

Ik ben benieuwd hoe onze kinderen op hun opa en oma gaan reageren en of onze dochter nu eindelijk eens Farsi wil gaan praten (tot nu toe heeft ze dat min of meer geweigerd).

Het zal in ieder geval een paar maanden ANDERS zijn dan anders.

7 opmerkingen:

LeWi zei

Spannend hoor. Ik hoop dat jullie een heel goede tijd zullen hebben met elkaar! Spreken jullie thuis wel eens Farsi?

Strangebrew zei

Heet ze ook welkom namens ons! Ik hoop dat ze zich hier ook een beetje thuis gaan voelen. En dat ze doorhebben dat die heel erg blonde meneer, die de komende weken veel op televisie is, er helemaal niets van begrepen heeft...dus te negeren is.

Festina Lente zei

@ LeWi: het wordt vast leuk; thuis spreken we normaal geen Farsi (maar nu zullen we wel een tijdje moeten...)

@ strangebrew: je zult ze nog wel zien denk ik. Ennne, ze zijn zeer ruimdenkend en realistisch, dus die blonde meneer zullen ze ook wel kunnen plaatsen en misschien zelfs wel begrijpen.

katharina zei

Als het zo lieflijk wordt als op het plaatje: lijkt me heerlijk. Vooral dat zoezen met eenander. Daar hoeft dan nauwelijks gesproken te worden!

Festina Lente zei

Precies!

Reintje Senders zei

Spannend, 3 maanden je schoonouders over de vloer hebben. Je hebt ze wel vaker gezien, maar in je eigen omgeving blijft het toch anders. Zeker als ze nog nooit in Lent zijn geweest.

Festina Lente zei

Ben heel benieuwd. Ze zijn net aangekomen. Ze vinden het hier lekker rustig.