zondag 6 juni 2010

Dag van zon en regen

Vandaag was de verjaardag van Ronald. Leuk zul je misschien zeggen, feestje. Er is echter een probleem: Ronald is niet meer onder ons. Maar Mieke wilde zijn verjaardag toch vieren in de zin van een gezamenlijke herdenking. Dat was een geweldig plan natuurlijk en daar hebben we uiteraard met z'n allen gevolg aan gegeven.

Het eerste deel van de verjaardag was op de begraafplaats. Aangezien Ronald altijd vond dat een feest zonder bier niet kan, hebben we daar met z'n allen een glaasje bier van brouwerij 'de Hemel' gedronken en met de rest van het bier plengoffers gebracht. Daarna togen we naar het huis van Mieke, alwaar veel over Ronald gesproken is, maar het ook gezellig en warm was. Een feest en een herdenking; het weer deed mee: zon, soms benauwd, een beetje regen, maar het klaarde weer op.

5 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Zo'n eerste jaar na iemands overlijden is alles de eerste keer "zonder". Is het moeilijkste jaar heb ik begrepen. Gelukkig is er aandacht van familie en vrienden. En in dit geval wel op een bijzondere manier ( bier).

Festina Lente zei

Mieke is brabantse (vandaar dat bier)....
Maar ze slaat zich er kranig door heen!

Reintje Senders zei

Een mooie manier om alsnog aan iemands verjaardag te denken, ook al is hij niet meer in leven.
Toen m'n opa in 1984 overleed, hebben we die middag na de begrafenis ook een soort bijeenkomst gehouden, waar veel bier gedronken werd. Dat was toen heel gezellig. 's Middags begon het onweren. Een van m'n ooms: nou, opa is in de hemel aangekomen. Daar laat hij weer meteen van zich horen.

katharina zei

Wat een mooi woord en beeld: plengoffer!
Er zou meer geplengd moeten worden.
Maar niet morgen!

Festina Lente zei

@ Reintje: mooi verhaal is dat!

@ Katharina: zeker! nee, en morgen moet de zon gewoon schijnen!