zaterdag 20 februari 2010

Spel

Wij (de kinderen en wij) doen thuis altijd een spel: wij willen de computertijd altijd zo veel mogelijk bekorten en de kinderen willen 'm zoveel mogelijk uitrekken. En waarom willen wij de computertijd van de kinderen niet eindeloos laten duren? Omdat er in het leven ook nog andere dingen zijn die moeten of die de moeite waard zijn. En waarom willen de kindern blijven computeren? Omdat ze het heerlijk vinden! Ze zitten in hun rol in een of ander spel of hebben al hun vriendjes online om mee te chatten.

En wie er meestal wint? Toch wij wel eigenlijk, omdat wij nou eenmaal de grootste zeurpieten op aarde zijn. En dan win je altijd.....

4 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Met of zonder compromissen?

festina lente zei

Zonder! En computeren wordt ook nogal eens ingezet als 'beloning': eerst kamer opruimen/ huiswerk maken en dan mag je een uurtje computeren o.i.d.
En 's avonds mogen ze van mij nooit computeren.

e.v.dooren zei

Al die kinderen lijken op elkaar. Wanneer m'n neefje en nichtje bij m'n ouders zijn, mogen ze niet langer dan een half uur achter de pc van m'n ouderz zitten. Inderdaad omdat er nog andere dingen zijn dan de pc. Maar de pc-tijd wordt door de dame en heer van Dooren junior altijd uitgerekt.

festina lente zei

Ik vrees dat dit idd in alle gezinnen wel het geval zal zijn....