zaterdag 6 februari 2010

Open

Ja, ze waren weer open, de dagen. Op de middelbare school dan! En ook de docenten waren weer open, en goedlachs, want vandaag was de dag om de school te verkopen.

Ik weet nog wel, dat ik zelf gedurende 6 jaar als docent aan een dergelijk circus meedeed. Dat was eigenlijk best leuk, want ik was ook met recht trots op onze school. Maar tegelijkertijd besefte ik dat het tevens je reinste volksverlakkerlij was. Onze klassieke lokalen werden uit de route gehouden, want die waren te oud. Nee, aan de aanstaande leerlingen en hun ouders moest vooral de nieuwbouw geshowd worden. Dus alle kaarten, boeken, tempeltjes, door de kinderen vervaardigde Romeinse huizen en grafstenen werden naar de nieuwe lokalen versleept.

En elk jaar hadden we een leukigheidje voor de kinderen: de ene keer werden ze als Romein verkleed op de foto gezet, en een andere keer mochten ze hun naam in Griekse letters typen op de computer. En altijd waren en Gymnasiumpennen- en chocolaatjes voor de ouders. Dolle pret.

Wat dat betreft is er niets veranderd. We werden op de beide scholen waar we zijn gaan kijken, flink toegelachen en verwend. En we kwamen veeel bekenden met jonge pubers tegen; het leek eigenlijk wel een soort grote openbare receptie. Maar op een gegeven moment voelde mijn dochter zich niet zo lekker meer. Te veel verwend, te veel indrukken of gisteravond te laat gaan slapen op het logeerpartijtje? Naar huis dus.

Volgend jaar weer! En dan voor de laatste keer (als het goed is)....

4 opmerkingen:

TBLmediatheek zei

Er is nog niet veel veranderd. Het is alleen nog meer uitgebreid met proeflessen, citodisco... Bij ons vindt het circus open dag plaats op vrijdag 26 februari.

festina lente zei

Citodisco? Wat is dat nou weer?

mediathecaris zei

CITO-disco
Na de spannende CITO-eindtoets was het fijn om lekker te ontladen tijdens de CITO-disco! Onder begeleiding van de OV kon groep 8 uit z'n dak gaan, niet alleen met dans, maar ook met heerlijke hapjes en genoeg verfrissends!
Het enige wat niet helemaal meezat op deze avond was de camera ;-)ra ;-)
O p onze school is dit 2 jaar op rij geweest en volgens mij dit jaar niet meer....
Ja je moet wat doen om leerlingen binnen te halen

festina lente zei

Het klinkt wel gezellig iig!