vrijdag 5 februari 2010

Geen honger

Mijn zoon is niet echt een grote eter. Mijn dochter ook niet overigens. En dat met zulke lekkerbekken van ouders!

Maar gisteren had zoonlief het wel erg bont gemaakt. Ik viste zoals gewoonlijk zijn broodtrommel uit zijn tas om af te wassen - en allebei de boterhammen zaten er nog in; het gebeurt wel eens dat er nog één in zit, maar  twéé, dat was nog niet eerder voorgekomen. 'Tja, ik dacht al, ik heb een beetje een leeg gevoel in m'n maag', was zijn commentaar....

8 opmerkingen:

Strangebrew zei

Ik heb één kind dat dit ook regelmatig voor elkaar krijgt en ik heb één kind dat niet eens op het idee komt om voedsel niet te nuttigen :)!

festina lente zei

Dat weegt tenminste tegen elkaar op!

schrijverdezes zei

Twéé boterhammen? Voor een brugklasser? Ik dacht dat die er acht aten...
Staat er niet toevallig zo'n Vietnamees loempiastalletje bij de school? Of een rijdende patatkraam? Dat was in mijn tijd (55 jaar geleden) al zo... (niet dat ik er iets kocht, maar anderen deden dat wel).

Annie Maessen zei

Bij mijn zoons kwamen ze altijd leeg terug. Maar ze fietsten op de terugweg van school altijd langs het hertenkamp....

e.v.dooren zei

Hij zal wel iets anders hebben gegeten wat hij lekkerder vond.

festina lente zei

@ schrijver, Annie en Ester: ik dacht al dat jullie dachten dat hij dan wel iets kocht, maar hij heeft echt niet meer honger dan dat. Misschien als hij 15 is?

e.v.dooren zei

M'n neefje van 11 bijna 12 kan enorm eten. Dan is hij een tegenpool. Meestal gebeurt dat in de puberteit wanneer de jongens aan het doorschieten zijn.

festina lente zei

Zoonlief heeft ook een klasgenoot die 8 boterhammen meeneemt. De dramajuffrouw merkte al op: 'zo, dat is echt een lunch om naar uit te kijken!'