woensdag 10 februari 2010

Duizend en één dromenVia Monique Braam, een Nederlandse journaliste die in België woont en die een heel leuk weblog heeft, kwam ik op het spoor en weblog van Ann de Craemer, een journaliste die in Iran geïnteresseerd is geraakt door het lezen en bestuderen van de boeken van Kader Abdolah in het kader van haar studie germanistiek en naar aanleiding van een reis naar het land een boek heeft geschreven. Hierboven een interview met haar.
En hieronder een stukje Youtubefilm met de fotograaf die met haar meegereisd is aan het werk met twee Perzische schoonheden:En voor wie nog meer wil weten over Iran: er is pas nog een boek (en wel meer overigens) verschenen en wel over de cultuur van Iran (onlangs vertaald in het Nederlands). Afgelopen vrijdag was er bij de Avonden een interview met de schrijver van het boek. Met dank aan Katharina voor de tip.

2 opmerkingen:

Monique Braam zei

Hi, leuk om mijn naam hier terug te zien. Even ter aanvulling: weet dat het boek van Ann De Craemer vanaf 25 maart in de winkels ligt en dat er vanaf die dag ook een fototentoonstelling over haar reis naar Iran begint in het Antwerpse fotografiemuseum. Alweer een reden om eens af te zakken naar Antwerpen ;-). Groeten Monique

festina lente zei

Dat is het leuke van bloggen, vind ik: je beleeft altijd wel iets aparts!
Naar Antwerpen afzakken gaan we zeker een keer doen; en hopelijk rond die tijd:-)