donderdag 7 januari 2010

Slechtziende pc


Oei, daar maken de collega's van de Koninklijke Bibliotheek geen beste beurt mee: genomineerd voor de prijs van 'onjuist spatiegebruik 2009' door stichting SOS.

Ik zal maar op een andere nominatie stemmen om de collega's van de KB te ontzien: lieve heersbeestjes. Die komt van de Telegraaf.

6 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

oeps!

festina lente zei

Maar gauw vergeten....

Lukas Koster zei

Gaat het hier wel om een verkeerde spatie? Dan zou het "slechtziende-pc" zijn ja. Maar het is een spelfout + verkeerde spatie: het moet "slechtziendenpc" zijn (of "slechtzienden-pc", die verbindings-streepjes regel snap ik nietmeerzo ;-) )

festina lente zei

Ik snap die verbindingsstreepjes van de nieuwe spelling ook niet zo; snap de hele nieuwe spelling eigenlijk niet zo. Maar je hebt gelijk en de uitleg staat bij SOS, als je de link in de tekst volgt. Daar word je ook doorverwezen naar de oorspronkelijke inzending, waar de opmerking gemaakt wordt dat iemand die slecht ziet deze fout toch niet opmerkt. Lol.
Maar je hebt gelijk dat het eigenlijk een spelfout èn een spatiefout is. Het resultaat is in ieder geval bijzonder grappig...

schrijverdezes zei

Onlangs las ik deze (ongeveer):
Ex politieagent schrijft boek. Hij kán goed zijn natuurlijk.

festina lente zei

Zeker. Als het boek geschreven is door de ex van de politieman.
Heerlijk toch, de macht van zo'n streepje.