dinsdag 12 januari 2010

Q-koorts


Mijn zoon heeft Q-koorts. Niet dat hij een zwangere geit is, of daarmee in contact is gekomen, maar hij heeft Q. Q? Ja Q. Quinduum: 5-daagse, oftewel proefwerkweek. Het woord Quinduum moet je vooral niet aan gymnasiasten leren, want da's Latijns.

Het vervelende is dat als je kind Q heeft, je dat als ouder ook hebt. Ik krijg dus weer te maken met begrippen als stuwingsregen, breedtecirkel en straalstroom, woorden die ik na de aardrijkskundelessen zorgvuldig uit de weg ben gegaan. Mam, wat is dat? Dat weet ik niet (en dat wil ik ook niet weten), het staat vast in je boek. Kijk maar. En maak er maar gauw een uittreksel van. Succes ermee, en kunnen we nu met Frans beginnen? Kijk, let op, na een Q komt altijd een U.....

9 opmerkingen:

Strangebrew zei

Bij deze biedt ik mijn ondersteuning aan waar het betreft het vak geschiedenis, just in case...

Strangebrew zei

Waarschijnlijk overigens geheel overbodig als ik bedenk wat je eigen achtergrond ook al weer is, maar het is goed bedoeld zullen we maar zeggen...
Succes, D!

schrijverdezes zei

Mijn 'principe' was altijd: ze moeten het zelf kunnen. Maar dat was luiheid en moeders (en vaders) zoals jij heb ik altijd bewonderd. En ik moet toegeven dat de vader hier in huis af en toe wél bij het huiswerk (vooral van wiskunde en aanverwante vakken) hielp. Maar het bleef toch bij af en toe.

festina lente zei

@ Strangebrew: morgen heeft-ie toevallig geschiedenis; als hij lastig is,stuur ik 'm meteen naar jou toe, mits je voldoende weet over de Egyptenaren natuurlijk...:)

@ schrijver: we beperken ons tot overhoren en in het begin moest ik uitleggen hoe je een uittreksel moet maken en zo. Maar ook ik vind dat de kinderen het in principe zelf moeten kunnen. En af en toe een handje meehelpen vind ik niet erg (zolang het maar geen aardrijkskunde of wiskunde is).

schrijverdezes zei

Dat bedoel ik nou, dat 'vind ik niet erg'. Ik vond het altijd vreselijk... Zo lui ben ik nou.

festina lente zei

Je krijgt er wel zelfstandige kinderen van!

Strangebrew zei

Ging goed dus?

Gert Jan Hermus zei

:-) Bij duurt dat nog een poosje. Ik zit nu midden in de Eerste Woordjes...
Succes ermee!

festina lente zei

@ strangebrew: geschiedenis heeft hij morgen pas; hij klaagde wel enigszins: gingen ze die priesters nou ook aanbidden? Ik snap het niet meer, maar hij is gerustgesteld. Voorlopig.

@ Gert Jan: sterkte.....
Maar eerste woordjes: dat is een prachtige leeftijd. Ik weet nog wat het eerste woordje van mijn zoon was na papa en mama: dart (omdat wij een dartbord in de keuken hadden hangen waar hij zeer door geboeid was.