woensdag 20 januari 2010

1 + 1


Gèk word ik er van, die 1 + 1extra-aanbiedingen van de Jan Linders. Het is iederen dag weer een verrassing wat er in de prijzen is gevallen.

Ik had voor vandaag spaghetti gepland. Met prei. Ik had maar 1 prei nodig, maar kon de andere er gratis bijkrijgen. Maar ik vind 2 preien in 1 spaghetti helemaal niet lekker. Iets wat gratis is laten liggen zit niet in mijn aard, maar wat moet ik nou met een extra prei waar ik niets mee kan? Gelukkig zei de kassajuffrouw er niets van, want ik heb wel eens meegemaakt dat ik helemaal moest gaan verantwoorden waarom ik maar 1 stuks van iets wilde, terwijl het tweede toch gratis was.

Maar toch werkt het wel, zo'n 1 + 1extra-aanbieding: ik heb nu 2 hyacintenbakjes en 2 zakken dropspeentjes die ik van tevoren ècht niet gepland had.

Tja, en dat moet ik thuis weer gaan verantwoorden. En voor mezelf, want ik was toch niet gevoelig voor reclame?

16 opmerkingen:

Strangebrew zei

Ik moet beter opletten, en niet slapen als ik met mijn duffe kop achter dat karretje loop te dazen door die Jan Linders, ik zie niets of niemand, en nu heb ik geen twee van alles voor de prijs van 1.

festina lente zei

En jij wou natuurlijk ook dropspeentjes! Of toch prei?

Strangebrew zei

Hyacintenbakjes natuurlijk. Tsss.

LeWi zei

Erg origineel zijn die supermarktluitjes ook niet: AH doet precies hetzelfde. Prettig is het wel: onze vaatwasser draait nu al maandenlang op dure tabletten voor de halve prijs.

schrijverdezes zei

Zoals je hierboven al kon lezen doet AH het ook. Onlangs wilde ik een boerenkoolrecept maken en jawel hoor: tweede zak gratis. Ik heb hem genomen, want ik had net een paar dagen eerder van een collega nóg een boerenkoolrecept gekregen. Dus aten we dat een kleine week later.
Dit klinkt heel goed en huishoudtechnisch vind ik zelf, maar over de keren dat ik die tweede prei e.d. heb moeten weggooien heb ik het natuurlijk niet...
Soms, als ik het net zo doe als jij, blijkt wel eens dat je gewoon dat ene ding voor de halve prijs krijgt. Dan is zo'n actie dus een beetje nep.

festina lente zei

@ Strangebrew: ik kom controleren hoor!

@ LeWi: dat is uitermate gunstig...

@ schrijver: chips, ik kan niet controleren of ik de prei ook voor de halve prijs heb gekregen, want ik heb het bonnetje weggegooid. Maar ik ben dan ook een huisvrouw van niks :)

schrijverdezes zei

Ha ha, dat geloof ik niet! Je schrijft me net iets te vaak over poetsen... Dat doe ik zelf, sinds ik vrijwel nooit meer bezoek krijg, zelden meer... (Hm, als je dit zo leest lijk ik wel een ouwe zonderling. Klopt misschien ook wel. Het zwerven met een supermarktkarretje ontbreekt er nog net aan.)
Ik weet trouwens nog wel een lekker prei-recept (voor als het weer 's in de aanbieding is): <a href="http://www.ah.nl/recepten/recept?id=469396&rq=prei%27lasagne&course=&proteinSource=&cuisine=&season=&dishtype=&cookingTechnique=&source=&source=&source=&numberOfServings=>dit</a>.

schrijverdezes zei

Dit lijkt natuurlijk nergens naar, sorry! Nog een poging: zie hier.

festina lente zei

Zodra we een keer in Rotterdam zijn, komen we meteen op bezoek hoor, om polshoogte te nemen! Wow, dat recept, maar dat moeten we wel eten als de kinderen er een keer niet zijn...

schrijverdezes zei

Van harte welkom! Maar wel graag een dag van tevoren aankondigen, zodat ik de ergste troep onder het tapijt kan werken. En neem vooral de kinderen mee! Keertje naar Blijdorp misschien? Rondvaart? Euromast? Maritiem Museum? Wereldmuseum?

festina lente zei

Anything! Het filmfestival kan ook nog natuurlijk!

schrijverdezes zei

North Sea Jazz. Boymans. Picknick. De bibliotheek. De kaupgaut. De Bijenkorf. Mijn achtertuintje.
Het is maar wat je d'r in ziet!

festina lente zei

Zo te zien moeten we er minstens een weekend voor uittrekken! De plannen bestaan al langer om een keer een overnachting in het Stayokay-hotel in de kubushuisjes door te brengen en dan idd wat cultuur te snuiven in Rotterdam...

schrijverdezes zei

In de kubushuizen snuif je wel erg veel uitlaatgassen vrees ik. Ze zitten nl. boven een erg drukke weg. Maar misschien hebben ze wel goeie filters ofzo. Ik wist niet eens dat het nu een Stayokay was.

festina lente zei

Zo leer je nog eens wat over je eigen stad!

schrijverdezes zei

Ik kwam er vanmiddag nog langs en zag het toen voor het eerst staan!