dinsdag 3 november 2009

UB goes wiki


Eén van mijn nieuwe taken (in feite vervanging van projectwerk) is het lidmaatschap van de expogroep. En bij de expogroep zullen ze geschrokken zijn van mijn dadendrang, want ik vind dat elke tentoonstelling een klein crossmediaal feestje moet zijn. Zo hebben we voor de volgende tentoonstelling (over Rudy Kousbroek) een wiki (is nog niet af, iemand nog ideeën?) ontwikkeld. En vandaag zijn we op bezoek geweest bij het archief om te praten over hun (pas opgestarte) wiki en hun ervaringen daarmee. En we hebben gepraat met de automatiseringsinnovator over leuke gadgets bij webexposities; die kwam er in de vorm van een tijdiljn (erg leuk, met name ook voor toepassingen in het onderwijs), waar we mee aan het spelen zijn. En die automatiseringsinnovator hebben we enthousiast gemaakt voor een toepassing hiervan op de touchtable.

Maar da's allemaal nog toekomstmuziek. Eerst de tentoonstelling over der Rudy (die met die hoge aaibaarheidsfactor).

6 opmerkingen:

LeWi zei

Ziet er goed uit. Ik ben wel benieuwd hoe jullie de wiki onder de aandacht gaan brengen. Wat was je idee om er één te bouwen?

festina lente zei

We willen het onder de aandacht brengen door er een link naar toe te maken op de website bij de aankondiging voor de tentoonstelling. De reden om er een te maken is meer mogelijkheden dan het CMS om te embedden etc. en om mensen wat meer te betrekken bij de tentoonstellingen. Het is maar een proef, dus we zien wel wat er van komt. We hebben voor de Zoho-wiki gekozen omdat die het snelst in te zetten was en een sjabloon had dat bij onze huisstijl past.

LeWi zei

Het klinkt goed. Ik ben altijd wel benieuwd of het daadwerkelijk lukt om de mensen er wat meer bij te betrekken. De mogelijkheden zijn geweldig, alleen vergt het volgens mij wel vaak een omslag in het denken.

festina lente zei

Ja, zoiets is een kwestie van lange adem, maar geen reden om het niet te proberen!

e.v.dooren zei

Leuk om weer een wiki te lezen. Altijd interessant.

festina lente zei

Ha, zeker! En hoe is het met jou?