woensdag 28 oktober 2009

Leg dat boek weg en ga googelen!


Binnenkort moet ik m'n ouders eens gaan opbellen, of nee, liever schrijven, of nee, liever mailen, of nee, liever bloggen, zodat ze het zelf moeten zoeken op het internet, want nu is bewezen dat het voor de ontwikkeling van de hersenen beter is om te googelen dan te lezen. Zo, wat een ontdekking! Er zijn natuurlijk allerlei kanttekeningen te plaatsen bij dat onderzoek, want wat wordt er gelezen en wat wordt er gegoogeled, hoe groot was de onderzochte groep en ga zo maar door. Maar dat vertel ik mijn ouders lekker niet.

Of zal ik ze gewoon gaan aansporen om Kafka te gaan lezen? Dat schijnt namelijk ook enorm goed voor de hersenen te zijn. Wie weet nog wel beter dan googelen.

6 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Het gaat om ouderen met weinig computerervaring, daar zit hem denk ik de truc. Als lezen nieuw voor hen was, zou dát waarschijnlijk helpen. Nu graag onderzoek of de hersenen van uitsluitend googelende jongeren misschien geprikkeld worden door lezen ;-) Maar wat je ouders betreft heb je dus misschien gelijk. Mijn vader heeft een blog en dat zet hem beslist aan het denken. (Hoewel hij dat daarvóór ook al wel deed.)

festina lente zei

Je hebt gelijk; er zijn veel vraagtekens bij dit onderzoek te plaatsen....
Maar, wat leuk en verrassend: je vader heeft een blog???? Leuk!!

e.v.dooren zei

Misschien een idee om m'n moeder eens wat meer achter de pc te krijgenn. Nu zit daar hoofdzakelijk m'n vader achter en die regelt allerlei zaken via internet. M'n moeder vergeet de laatste tijd veel dingen en die grijze hersencellen hebben een oppepper nodig. Ik heb genoeg ervaring om haarv wat trucs aan te leren, dan moet het bij die oude dame wel lukken.

festina lente zei

Lijkt me zeker het proberen waard! Wat mijn ouders betreft is het eerder andersom: mijn moeder is de PC-vrouw thuis.

schrijverdezes zei

Ja, mijn vader heeft een blog en schrijft daar wekelijks een stukje van zijn 'levensverhaal' op. Hij wil niet dat 'iedereen' het leest, dus ik kan je geen link geven. Dat hij goed kan schrijven heb je kunnen lezen in de twee gastcolumns van 'Tachtigplusser' op mijn blog.
Hij kwam op het idee om te gaan bloggen doordat ik het deed en eens tegen hem zei: waarom begin je ook geen blog? Al snel was hij handig met het plaatsen van foto's e.d.

festina lente zei

Ah, dus Tachtigplusser is je vader? Die schrijft idd leuk! Wie weet krijg ik mijn ouders ook ooit nog eens zo 'gek' dat ze een blog gaan beginnen?