zondag 20 september 2009

Vicesima quarta


Wel, het is zondag, maar sommige mensen werken gewoon door; melden zich bijvoorbeeld als volger aan!
Bij ons heeft zich gevoegd Annie Maessen, over wie we op bibliotheek 2.0 lezen dat ze sinds 6 jaar werkzaam in de lokale bibliotheek is en van oorsprong geen bibliotheekachtergrond heeft, maar van beroep sociaal cultureel werkster is en 18 jaar gewerkt heeft als gemeente-ambtenaar op een afdeling Welzijn. Deze kruisbestuiving tussen bibliotheek en iemand die verstand heeft van sociaalcultureel werk lijkt me ontzettend waardevol, vooral als iemand zo actief en enthousiast is als Annie (tenminste, die indruk krijg ik zeker als ik haar weblog lees!).
Welkom, welkom op deze mooie zondag!

4 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Dank je voor je mooie welkomswoord.
Mijn achtergrond blijkt inderdaad in deze tijd van snelle ontwikkelingen in de bibliotheek mooi meegenomen. Ik doe er mijn voordeel mee in ieder geval. Probeer meer collega's te bestuiven.

festina lente zei

De combinatie lijkt me inderdaad uitstekend; zelf ben ik ook een zijinstromer (uit het onderwijs afkomstig) en ik merk ook dagelijks dat ik door mijn achtergrond soms anders tegen dingen aankijk dan mijn collega's.
Hoe ben jij eigenlijk in de bibliotheek verzeild geraakt?

Annie Maessen zei

Punt gezet achter mijn ambtenarenbestaan. Had genoeg van het schrijven van b e w adviezen en raadstukken. Altijd maar nadenken. De functie bij de bieb ( administratieve baan) stond toevallig op dat moment in een plaatselijk krantje. En de bibliotheek leek me een erg leuke omgeving. Tja, en nu komt mijn loopbaanverleden uitermate goed van pas en groet de functie alleen maar uit.Waarbij ik gelukkig veel vrijheid krijg. Overigens de afbeelding die jij gebruikt wordt in vele varianten gebruikt in onze wayfinding en in promotiemateriaal. De naam van de ontwerper/ fotograaf valt me even niet te binnen.

festina lente zei

Ja, inderdaad is het soms heel fijn even een andere weg in te slaan; dat geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid (dat heb ik tenminste zo ervaren).
Wat leuk dat het nu zo goed bij elkaar blijkt aan te sluiten!

En de foto heb ik gevonden toen ik Dommeldal intypte bij Google Afbeeldingen. Mooie en aparte foto.