dinsdag 8 september 2009

Eerste schooldag zit erop!

De eerste schooldag op de middelbare school van m'n zoon zit erop! En wij zijn gelijk enkele euro's per week lichter. 'Krijg jij maar 2 euro per week zakgeld?' 'Ha, dat is echt belachelijk weinig hoor!' Gymnasiumtuig.

Wij hadden alles netjes meegegeven wat er meegegeven moest worden: agenda, schaar, lijm, een oud tijdschrift, stiften en kleurpotloden en brood. Drinken hoefde niet, daar zou de school voor zorgen. We hadden nergens gelezen dat er ook geld meegenomen moest worden, maar iedereen had het bij zich. En in de pauze werd er volop snoep en soep gekocht. Gelukkig voor ons is onze zoon niet zo'n snoeperd, anders waren we nu waarschijnlijk zwaar verminkt geweest.

Een tijdschrift had niet iedereen meegenomen. Onze zoon had zelfs 2 tijdschriften meegenomen, een Ikea-magazine en een Donald Duck; hij kon niet kiezen en we wisten niet wat de bedoeling was. De bedoeling bleek te zijn dat ze uit de tijdschriften enkele afbeeldingen zouden knippen met wat ze leuk vonden. Gelukkig stond er in het Ikea-magazine een computer en een achtbaan en had mijn zoon een Donald Duck bij zich. De juffrouw vertrouwde hem toe dat haar man ook geabonneerd was op de Donald Duck; ik ben benieuwd hoe hij daar bij gekeken heeft.

Een ander kind was minder fortuinlijk; die had een AH-folder meegekregen. Daar stonden alleen dingen in die lekker waren.

Het rooster hebben we samen bekeken. Hij krijgt zowel Latijn als Grieks van een jaargenote van mij. Daar was ik al bang voor. O wee als ze mijn zoon de klas uitstuurt of een onvoldoende geeft!

Of laat ook eigenlijk maar. Ze heeft het waarschijnlijk al druk genoeg.

8 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Ha, wen er maar aan. Uiteindelijk gooi je alles wat je van thuis meekrijgt stoer in de vuilnisbak en koop je net als iedereen pizzastokken of snoep.

Het brengt zoete herinneringen terug...

festina lente zei

Ho, ho, ho, zo zijn we niet opgevoed! :)

LeWi zei

De dochter van mijn collega is gisteren op het Stedelijk Gymnasium begonnen. Ben benieuwd wat zij ervan vond!

festina lente zei

Ook in Nijmegen? Misschien zit ze wel bij mijn zoon in de klas!

schrijverdezes zei

Mijn kinderen aten gewoon hun brood op hoor. Er was op hun school ook niet veel bijzonders te koop, dat scheelt waarschijnlijk. Maar ik vermoed dat het inderdaad ook iets met opvoeding én met groepsnormen te maken heeft. Net als het al dan niet willen dragen van merkkleren. Da's ook nog even afwachten in jouw geval...

festina lente zei

Ja, ik ben inderdaad ook benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen.
Vandaag was er een klasgenootje die zei 'wacht, ik doe wel even een vriendenverzoekje weg op Hyves' en pakte meteen zijn IPhone...
Gelukkig zei mijn zoon: 'ach, er was ook nog een jongen die een koelkast van een telefoon bij zich had, nou ik zit er mooi tussenin.'

Diana Senden zei

Ik ben de collega van LeWi. Mijn dochter zit in 1C. Ze is vrolijk vertrokken vanochtend met een tas van minstens 6kg op haar rug. Mag dat wel? Echt een brugpieper dus!

festina lente zei

Kijk, leuk dat je even zelf reageert! Mijn zoon zit in 1A.
Ik maakte me vanmorgen ook wat zorgen over de enorme hoeveelheid kilo's in de rugzak. Maar....ze hebben kluisjes, waar ze meteen de helft van de boeken in kunnen dumpen.
Ach, en zo kunnen ze alvast wennen aan de boodschappen doen later :)