zondag 23 augustus 2009

Laatste vakantiedag

Tja, wat moet je doen, zo'n laatste vakantiedag om het gevoel van vakantie nog even vast te houden? Na een week ben ik het, zoals onlangs wetenschappelijk bewezen is, waarschijnlijk al weer kwijt, dat vakantiegevoel. En nog waarschijnlijker na een dag al, aldus mijn persoonlijke ervaringsgegeven.

Vanavond ga ik in ieder geval even kijken naar Zomergasten, waar Alexander Pechtold te gast is. AP lijkt mij een sympathieke man en na vanavond zal blijken of ik dat nog steeds vind.

Maar overdag? Lekker in de tuin zitten lezen, dat lijkt me een aardige optie. Ik ben in 2 boeken tegelijk bezig, namelijk Emma en de Godsformule.

Maar ik zou me ook natuurlijk ook met andere vormen van kunst kunnen bezighouden: het beeld van een poepende man die in de Waal gegooid wordt bekijken in het kader van 'een kunstenaar moet er wat voor over hebben om mensen naar z'n expositie te lokken'.

Ik weet het nog niet. U hoort het nog. Of niet.

10 opmerkingen:

katharina zei

Inderdaad Festina, een dag op je werk en het vakantiegevoel, lezen luieren, zon genieten is foetsie weet ook ik uit ervaring.
Jij en Pechteld? Verbaast mij.
Morgen evalueren!
Ciao

festina lente zei

Nou, wat een gebiedende wijs, Katharina! :)
Ik moet eerlijk bekennen dat ik na een uurtje al zo'n beetje in slaap gesukkeld was. Ik veerde even op toen AP wat verstandige uitspraken rondom Ramadan deed, maar daarna heb ik 'm toch echt uitgezet! Het schijnt dat hij later nog een ontboezeming heeft gedaan, namelijk dat hij wel eens meezingt met de Zangeres Zonder Naam, maar dat had ik eigenlijk niet eens willen weten! Toch maar liever Femke!

katharina zei

Je hebt helemaal gelijk betreffende de gebiedende wijs. Sorry maar ik was echt verbaasd over je belangstelling voor Pechtold of Pech Telt.
Een keurige man met inderdaad twee uitspraken die ertoe doen: Rondom Ramadan en de Israelische kwestie. Maar zo keurig en ""authentiek"" dat je weleens een vloek wilt horen of iets anders geks.
Ciao en geniet maar lekker van ouderloze avond!

festina lente zei

No problem, Katharina! Meneer Festina is meer van AP gecharmeerd dan ik, geloof ik.

Maar zo te zien heb jij ook gekeken? Heb je trouwens deze prachtige recensie gelezen?

katharina zei

Prachtige recensie en ja, ik heb gekeken maar de man kan in al zijn keurigheid maar niet worden wat-ie zo graag wil en zo vaak zei: authentiek.Gapen moet ik ervan.
Het schijnt dat D66 nu op 21! zetels staat. Twee voor de PVV is een voor D66. (werd genoemd).
Trouwens de interviewster treft ook blaam, zeker gisteren. Vorige week vond ik haar betuttelend en soms ronduit onaardig tov Carice, drakerig met pseudopsychologietjes.
Wie komt volgende week?

festina lente zei

Volgens mij is zomergasten voor dit jaar weer finito....

katharina zei

Zag je foppes commentaar op A. P.?

festina lente zei

Zeker! En ook op de horizonvervuiling bij Egmond aan Zee....

Strangebrew zei

Jane Austen rules!

festina lente zei

Absolutely!