zaterdag 22 augustus 2009

Hyves

We konden er eigenlijk al niet meer omheen, maar hebben het toch nog lang weten tegen te houden: mijn zoon (en in zijn kielzog natuurlijk ook mijn dochter) zit op hyves.
Hij heeft geluk, want de site heeft net een nieuw uiterlijk gekregen.

De reden dat wij zoonlief toestonden op Hyves te gaan, is dat hij binnenkort toch naar de middelbare school gaat en het dan allemaal ├Ęcht niet meer tegen te houden is. Dat bleek al meteen op de kennismakingsmiddag van de middelbare school. 'Heb jij ook Hyves?' was de meest gestelde vraag. Hij zal dan ook wel gaan MSN-nen met z'n vriendjes. En weet ik veel wat nog meer. Weg onschuld!

Vanmorgen was ik in het kader van de grammaticalessen aan mijn zoon het meewerkend voorwerp aan het uitleggen. De grammaticalessen doen we altijd met behulp van de computer en wel via CambiumNed. Na de grammaticales mag hij zijn eigen dingetjes weer gaan doen op de computer. In zijn geval wil dat tegenwoordig zeggen: eerst even Hyves checken.
Gisteren was hij in een goede bui en mocht ik even meekijken, zelfs meehelpen een buddypoke-pose uitzoeken. Maar vandaag was er een schoolvriendinnetje online. Prompt veranderde hij in een tegenwerkend voorwerp en sommeerde mij onmiddellijk de kamer te verlaten.

Er gaat veel veranderen de komende tijd.

10 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Spannend wel toch?

Maar waarom denk je dat de onschuld daarmee ook verloren gaat? Dat vind ik wel interessant.

festina lente zei

Zoals je weet bestaat de 'grote wereld' niet alleen uit aardige mensen. Daar zal hij zeker nog wel achter komen en daar hebben wij hem natuurlijk op voorbereid.

Maar: Over het algemeen is hij een verstandige jongen en ik vertrouw er ook wel op dat hij met zijn nieuwe mogelijkheden om de wereld verder te verkennen prudent zal omgaan.
Hij zal echter ook een deel van zijn schattige naïviteit verliezen. Dat is heel goed natuurlijk, maar tegelijkertijd ook jammer.
Het is wel even slikken als je zijn kamer uitgekickt wordt!

Edwin Mijnsbergen zei

Dat kan ik me dan ook wel weer voorstellen. Goed dat jullie er bewust mee omgaan in ieder geval!

festina lente zei

De toekomst zal uitwijzen of wij een goede opvoeding hebben gegeven of niet ;)

Wilma zei

Doet me denken aan de tijd dat ik naar Amsterdam ging om te werken en mijn moeder (die net 2-Vandaag had gezien over Loverboys) me ernstig waarschuwde om geen dure cadeaus van mannen aan te nemen. Ik was trouwens 25 jaar toen :-)

Je kunt natuurlijk nooit garanderen dat je van alle ellende bespaard blijft. Maar met een goede opvoeding kom je al heel ver. En ik vermoed dat het op dat punt bij jullie wel goed zit. Maar om ze op het goede pad te houden zou ik je kinderen wijzen op de twee belangrijkste hyvespagina's:
- http://bibliotheek.hyves.nl
- http://jebibliotheek.hyves.nl

Het feit dat ik de beheerder ervan goed ken heeft er natuurlijk niets mee te maken ;-) Tis maar een suggestie :-)

Groetjes van Wilma

festina lente zei

Ha, ha, ik zal hem er vanavond meteen naar toesturen! Ik zal je laten weten wat hij ervan vindt en wie weet, mag ik wel meekijken!

katharina zei

Festina!
Lees ik ook een klein beetje weemoed of misschien wel weh mutter in de laatste zin?
Zoonlief is coming on age....en je rol gaat schuiven, hoe ga je ermee om?
Ik heb trouwens nog het schaamrood achter de kaken van de brugklas toets over persoonsvorm enz!

Wilma zei

@festina
Leuk! Commentaar is altijd welkom :-D

festina lente zei

@ Katharina:
De moederrol is eigenlijk constant in beweging....
Net als de persoonsvorm. Blijven oefenen! Ik begrijp dat je op CambiumNed hebt gezeten :)
Ciao!

festina lente zei

@ Wilma: je hoort nog van ons (als we het rapport afhebben :)