zondag 12 juli 2009

Hallelujah

Een mooi zondags thema: hallelujah!

Nee, wees niet bang, ik ga geen cover van het liedje maken, want Leonard Cohen wil dat er geen nieuwe covers meer worden gemaakt van zijn mooie lied. Enough is enough. En gelijk heeft hij. De versie van John Cale (hierboven) is bijvoorbeeld al mooi genoeg. En die van hemzelf natuurlijk, al vindt hij dat hij zelf niet mooi zingt. Veel mensen vinden dat dat best meevalt.

Huize Festina bijvoorbeeld. In huize Festina is na een aflevering van het uur van de wolf zelfs een ware Leonard Cohenrevival ontstaan. CD's zijn aangekocht en worden bij elke gelegenheid gedraaid. Na het thuiskomen, onder het koken, 's avonds in plaats van televisie.

Ik gun het andere mensen ook om de mooie documentaire van het uur van de wolf te zien, maar dat kan helaas niet. Bij uitzending gemist zag ik dat er nog rechten op het programma rusten, waardoor het niet getoond mag worden.

Hmmm. Jammer folks. En die aflevering over Freddie Mercury was ook al zo goed. Maar die kan ik om dezelfde reden ook niet met jullie delen. Nou ja, jullie kunnen daar vast wel mee leven; misschien hebben jullie de afleverigen zelf wel gezien.

Treuriger is het verhaal van een meisje, dat het materiaal van het uur van de wolf over Freddie Mercury voor haar werkstuk over Queen wilde gebruiken. Op de site van het uur van de wolf werd haar op haar verzoek de uitzending vrij te geven, te verstaan gegeven dat dat niet kon om rechtentechnische redenen. Waarop zij vroeg of die technische fout niet alsnog hersteld kon worden, zodat zij het programma toch nog kon zien.

Ik moest meteen denken aan het plaatje boven het artikel van zbdigitaal over The Pirate Bay.

Hallelujah. Zo zielig.

9 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Dat is inderdaad zielig voor dat meisje. Zo worden kinderen met goede bedoelingen vanzelf naar het p2p-circuit gedreven. Er is altijd wel weer een klasgenootje die weet heeft van sluiproutes of alternatieven.

schrijverdezes zei

Ik zit me af te vragen of het nou grappig of sneu is dat dat meisje blijkbaar geen idee heeft wat 'rechtentechnisch' betekent.

festina lente zei

@ Edwin: ja, dan hoop je dan maar! Ze kan altijd nog de DVD van het programma bestellen, maar dat kost weer geld en heeft ze vermogende ouders?

@ schrijver: ja, precies, het is ook zo'n volwassen woord....

schrijverdezes zei

Rare vraag misschien, maar is zo'n DVD dan ook in de bieb te leen?

festina lente zei

Ik vrees van niet, maar het zou wel een goed idee zijn! Zo hef je weer een beetje het verschil tussen arm en rijk op.
En hoef je niet allerlei illegale toestanden aan te spreken.

schrijverdezes zei

Via Worlcta blijkt toch wel e.e.a. te vinden van Het uur van de wolf. Maar daar heeft dat meisje niks aan.

schrijverdezes zei

Worlcta... hoeveel fouten kun je typen in een woord? Moet Worldcat zijn natuurlijk.

festina lente zei

Wel een mooie zoekactie van jou!

schrijverdezes zei

Wel érrug simpel...