dinsdag 28 juli 2009

Couch computer

Vorige week zou ik gaan pauzeren (i.e. wandelen) met onze programmamanager, maar aangezien we meteen al aan de praat raakten over onze gezamenlijke interesse (lees- en zoeksystemen, en de functionaliteit daarvan in verhouding tot de kosten) en de computer nog aanstond, hebben we geen stap buiten gezet.

Door zijn enthousiaste verhalen kwam ik in aanraking met de couch computer en ik was meteen verliefd op dat ding. Een soort elegante snoerloze plaat van nog geen 2 centimeter dik (ook wel webtablet genoemd) die de hele wereld bij je in huis brengt, terwijl je lekker op de bank ligt. Niets toetsenbord, niets muis, maar gewoon scherm aanraken.

Als deze nou ook eens als e-bookreader kon dienen, (via een switchknopje of zo) zou ik heel gelukkig zijn en 'm overal mee naar toe nemen, zelfs in bed. Het gebruikersgemak straalt er van af, het lijkt me ook fijn in je tas te passen.

Verder liet hij mij ook de mu table zien, die ook nog eens waanzinnig goedkoop schijnt te zijn (30 euro per stuk), mobiele telefoons kan lezen en weet ik veel wat voor fun nog meer.

Tja, soms is wandelen over het web nog leuker dan een wandeling door de botanische tuin.

4 opmerkingen:

e.v.dooren zei

Ik heb die Mutables al een paar keer ergens gezien. Reuze handig. Je hoeft alleen maar het scherm aan te raken. En je hebt het waar je het wilt hebben.

festina lente zei

Heee, Esther,

Ik heb zo'n idee dat wij er ook wat gaan plaatsen in de UB. Hoe zou de repository daar op reageren?

e.v.dooren zei

Dat zou wel gemakkelijk zijn voor studenten, medewerkers en andere bezoekers. Dan kun je gewoon vanaf zo'n scherm gegevens opzoeken uit de UB-catalogus, KDC en inderdaad de repository. Ik denk wel dat het iets voor de repository is. Mutablkes worden ook vaak in Musea gebruikt en met name in exposities ne tentoonstellingen om er ter plekke iets snel op te zoeken. In het Legermuseum waar ik voorheen werkte, staan ook Mutables in de expo en thans in de studiezaal. ter promotie van quick reference.

festina lente zei

Waar wachten we nog op bij de UB? :-)