dinsdag 16 juni 2009

Jammer

Het is jammer dat mijn verjaardag en moederdag al voorbij zijn, want nu heb ik iets gezien wat me wel aardig lijkt: een ego-laptop! Vooral die met een spatiebalk van witgoud met daarop m'n naam in diamanten ingelegd. Net zoals de vrouw van de sjeik van Qatar.
Gelukkig hebben we nog Sinterklaas en Kerst.
Zal ik kiezen voor Monique of Festina Lente?
Hm, het zal wel in de lucht SMS-en worden.

13 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ha Festina,
Niet-geregistreerde volgers mogen toch ook nog wel hè. Zoals je weet word ik een beetje zenuwachtig als men begint te tellen... ('Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven.')
'Festina Lente' lijkt me het mooist als het om diamanten gaat.
Groet, schrvrdzs (provincie ZH)

festina lente zei

Je gaat je nou toch niet achtergesteld voelen, hè? Weet je trouwens dat ik ZH geboren ben? In het ziekenhuis in Voorburg om precies te zijn. We woonden destijds in Stompwijk (of all places).

schrijverdezes zei

Nee, ik voel me niet achtergesteld. Ik kies er toch zelf voor om zonder plaatje mee te lezen? Maar waar geteld wordt voel ik de neiging me terug te trekken. Hoe dat zo gekomen is weet ik niet.
Ik ben trouwens in NH (aan de Amstel) geboren.

festina lente zei

Ik kan het me heel goed voorstellen; toch iets noordhollands? (mijn vader komt uit NH)

schrijverdezes zei

Mijn ouders kwamen er niet vandaan, maar woonden er slechts even (en toen kwam ik). Ik heb er geen herinnering aan. De rest van mijn leven bracht ik door in ZH (op 3 1/2 jaar Zeeland na).
Hoe heb jij die neiging tot terugtrekken dan weten te overwinnen? Misschien door te verhuizen? In een dorp wordt ook op je gelet denk ik altijd (of valt dat mee?), dus daar leer je er misschien 'mee omgaan'?

festina lente zei

Ho, ho, ho, de neiging tot terugtrekken heb ik nog steeds. Maar door 6 jaar lesgeven is dat wel sterk verminderd....
En het doet ook geen kwaad. Toch?

schrijverdezes zei

Nee, het doet zeker geen kwaad. Integendeel. Ik wou dat meer mensen die (terugtrek)neiging hadden. Een blog is (voor mij) een plaats waar je je onder de mensen kunt begeven zonder al te veel op te vallen. Maar misschien is dat (op verschillende manieren) een illusie.

festina lente zei

....totdat ZBD lijstjes gaat publiceren!

schrijverdezes zei

Inderdaad, dan krijg ik het benauwd...
Hetzelfde geldt ook een beetje voor blogs met 'volgers', maar ik ben inmiddels verslaafd geraakt aan je dagelijkse column ;-)

festina lente zei

Ik vind die volgers wel aangenaam; als ik even geen inspiratie heb, kijk ik ze even aan en de woorden vloeien vanzelf binnen.

schrijverdezes zei

Potverdorie, werkt dat zo?! Dan moet ik er toch ook maar eens snel aan beginnen!

festina lente zei

Absoluut! Alsof jij al niet geïnspireerd genoeg bent!

schrijverdezes zei

Dat kan beter, véél beter. Maar foto's van lezers inspireren me bij nader inzien toch niet geloof ik, reacties, dáár gaat het om. Dus ik doe het toch maar niet...