woensdag 18 maart 2009

HIV-remmers

Ieder weldenkend mens weet heus wel dat onthouding het beste middel tegen HIV-besmetting is. Maar we zijn niet allemaal paus of pastoor geworden. Misschien juist wel omdat we opzien tegen een celibatair bestaan. De meeste mensen hebben (behoefte aan) sex; dat is nu eenmaal ons aangeboren instinct.
En dat kan ook prima zonder verdere verspreiding van AIDS, als er maar condooms gebruikt worden. Dat heeft bovendien als voordeel dat er geen ongewenste kindjes komen. Scheelt weer een paar abortussen.

De paus wil dat maar niet begrijpen. Hij ziet de oplossing in een ''geestelijk en menselijk ontwaken''. Mooi gesproken, maar niet realistisch.

De Surinaamse regering is iets praktischer ingesteld: zij biedt gratis besnijdenis aan tegen HIV. Het schijnt dat besnijdenis de kans op HIV-besmetting met 60% vermindert. Natuurlijk schuilt in deze vorm van besnijdenis ook een gevaar, namelijk dat de besneden personen denken dat ze volmaakt beschermd zijn. Maar toch is het een aardige reductie van het besmettingsgevaar. En zeer hygiƫnisch bovendien.

Ja, die moslims en joden zijn zo gek nog niet. De katholieken kunnen daar nog een hoop van opsteken!

Geen opmerkingen: