vrijdag 27 februari 2009

ingelijst (2)


Enkele dagen was ik van slag, want ik had mijn volgers niet op de gebruikelijke rij staan. Het schijnt dat Blogger en Google samen een leuk plannetje hadden bedacht. Iets met Friend connect. En ze hadden me niet eens persoonlijk bericht daarover. Dat viel me wel erg van ze tegen. Het voelde een beetje alsof de huisbaas van alles in je van hem gehuurde kamer aan het veranderen was. Een soort inbreuk op je privacy.
Ik miste ineens een van mijn volgers, mijn muzen. Als ik even niet meer weet wat ik moet schrijven, kijk ik ze altijd even aan en de woorden vloeien mijn hoofd binnen. Dat voelde nu ineens anders, er ontbrak iets, het klopte niet.
Gelukkig is het allemaal weer hersteld nu. De volgers zijn zelfs ingelijst nu en dat hoort ook zo.

4 opmerkingen:

WoW!ter zei

Mis dan wel de lijstjes...

festina lente zei

Moderne kunst: de rechterkant ontbreekt!
Overigens zat er een paar dagen geleden wel een echt lijstje omheen, plus de tekst: 'doe mee en kom in contact met uw vrienden!' Deed je dat, dan verscheen de tekst 'Meldt je aan met een bestaande account'. Wie weet gaan ze er nog meer aan zitten sleutelen? Ik begrijp overigens niet wat dat friend connect nou voor toegevoegde waarde heeft. Weinig democratisch dat je niet zelf mag bepalen of je deze functionaliteit er wel of niet op zet. Maar het zal vast van commercieel belang zijn?

schrijverdezes zei

Ha Festina,
Het verschil met de huisbaas lijkt me te zijn dat je een huisbaas huur betaalt en dat Blogger en Google 'gratis' zijn, d.w.z. dat je er in elk geval niets voor hoeft over te maken. Dat geeft hun naar mijn idee de vrijheid te doen wat ze willen. Ik vind dat wel een beetje eng, maar maak toch gebruik van hun diensten.
'Meldt je aan' is overigens geen goed Nederlands. Wie vertelt Blogger dat even?
Groet, schrvrdzs

festina lente zei

Dag schrijver,

Je hebt gelijk: een gegeven paard niet in de bek kijken....maar toch.
Bestaande account is volgens mij ook geen goed Nederlands. Het zal wel weer rechtstreeks uit de vertaalmachine komen?