zondag 1 februari 2009

De eerste keer


Voor het eerst in mijn leven heb ik gereageerd op een online artikel in de Gelderlander. Het was ook echt nodig ook. Ik zal eerst even uitleggen wat de kwestie was. Het ging om een fietsvoorziening (tunneltje) bij Lent die versneld aangelegd wordt. Een fantastisch initiatief om de oversteek van Lent naar Nijmegen prettiger en veiliger voor fietsers te maken, zodat er misschien nog meer mensen verleid worden om met de fiets te gaan. Dat is hard nodig, want er staat nu altijd een flinke file richting Nijmegen. Maar dan de reacties op dit initiatief! Daar lusten de honden geen droog brood van!

Het begon al met de eerste GroenLinks-hater:
Dus voor de fietsers wil Wouter van Eck wel zijn nek uitsteken maar de automobilisten die dagelijks uren in de file op de waalbrug staan niet?!!

Dan er meteen bovenop van de volgende autofan met 'verstand van zaken':
Als het met 2-wielers te maken heeft is alles direct mogelijk in deze stad en gaat overal direct de schop in de grond. Gaat het om 4-wielers die vele miljarden aan belastingen binnen brengen dan gaan bij de extreem linkse bestuurders meteen de hakken in het zand. Het is echt om treurig van te worden. Hoe verneuk je vakkundig de bereikbaarheid en de (voorheen) gastvrije uitstraling van een stad? De gemeente Nijmegen weet er alles van.

Daarna de eerste verstandige reactie (van ene Marjet):
De file veroorzaak jij ook. Daar kies je dus voor. Maar de fietsers, wandelaars en bewoners van Lent, kiezen niet voor die herrie en stank. Dat doe jij. Denk daar maar aan, iedere keer wanneer je je auto of motor start. Bah.

Dan weer een man met rare gedachtenkronkels:
Tot voor kort kon je direct na de Waalbrug het gaspedaal indrukken tot 120 km p/u. Niets aan de hand en de Lentenaar wist niet beter. Nu ineens is de A325 - waar je gedurende een lengte van bijna 6km de bespottelijke snelheden van resp. 50, 70 en 80 mag rijden - ineens een probleem voor de Lentse burger. Vlieg op! Zeur niet of verhuis.

Dan een reactie van iemand die er trots op is antilinks te zijn (zich ook zo noemt) en Marjet blijkbaar kent:
@ Marjet, Niet zo zeiken. De automobilist staat niet voor zijn/haar lol in de file maar om geld te verdienen waarop ontzettend veel belasting wordt ingehouden om jouw uitkering en die van een overgrote deel van de Groen Links / SP stemmers te betalen!?

En dan iemand die het allemaal goed begrepen denkt te hebben en nog wat olie op het vuur wil gooien:
Dus flink gassen door de dorpjes daar? Dus ff wat extra olie in de tank ,we zullen er een flinke rookpluim achterlaten!

Begrijp me goed, ik ben niet tegen auto's, want die zijn soms best handig en nuttig, maar wel tegen het nodeloos gebruik ervan.

2 opmerkingen:

Strangebrew zei

Parels voor de zwijnen! Het is zaak een soort van onthechting te bereiken wat betreft reakties op internet-kranten zoals De Gelderlander. Het zijn doorgaans tenenkrommende reakties waarvan je weet dat ze gemaakt worden door mensen die weliswaar gealfabetiseerd zijn, maar helaas het IQ en/of het inlevingsvermogen van een pantoffeldiertje hebben. Je eigen 'twee cent er aan toe voegen' lucht meestal niet eens op.
Ohmmmmmmmmmmmmmmmm.

festina lente zei

Het ergste is: mensen met dit IQ verdienen niet eens een auto! Ze veroorzaken zelf de file waar ze over klagen :)
De discussie is daarna wat genuanceerder gevoerd zie ik, maar erg veel zal het allemaal niet helpen; het ergst was nog die keer dat die Iraanse asielzoeker zich op de brug had vastgeketend. Echt schandalig! Toen heb ik me maar ingehouden......