woensdag 18 februari 2009

Cursus 2.0

Gisteren heb ik maar niets geschreven op m'n weblog, want de hele ochtend was al gevuld met 2.0 - activiteiten. Ik volgde namelijk een (gedeelte van) een cursus over web 2.0. En niet zo maar van iemand, maar van onze eigen UBNederland 2.0-goeroe.

Web 2.0 zul je misschien zeggen, je kunt onderhand toch beter een cursus web 3.0 gaan volgen? Ja, maar als zij-instromer heb ik nooit de hele range van web 2.0 bekeken en dit was dus eigenlijk een klein inhaalslagje. Bovendien kan de charmante goeroe enorm inspireren, pik je altijd wat nieuwtjes op en leer je weer eens wat andere collega's op een andere (in dit geval 2.0) manier kennen.

En je wordt gedwongen - omdat je nu eenmaal opdrachten moet maken - eens dingen te doen die je normaal niet doet, of die je eigenlijk van plan was te doen, maar waar het eigenlijk nooit van gekomen is. Zo lees ik nu eindelijk mijn RSS-feeds vanuit de google reader, en heb ik samen met een collega een kleine bijdrage aan de grote Wikipedia geleverd. Verder weet ik nu welke web 2.0-activiteiten het minst makkelijk te onderscheppen zijn door de autoriteiten (skype ssst, niet doorvertellen hoor) en hebben we samen ontdekt wie Biepmieke nou is (het bleek nota bene een oud-collega van mij te zijn uit Oss; ik heb haar meteen aan mijn reader toegevoegd).

En nu: wachten maar op web 3.0.....

4 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Education Permanente :-)

festina lente zei

Precies. En ik kreeg nog een diploma ook, terwijl ik uiteindelijk maar een kwart van de cursus gevolgd had.....

WoW!ter zei

Ik ga bijna blozen van die mooie woorden. Dank je

festina lente zei

Ha Wouter, you're welcome. Ik blaas de zaken altijd graag wat op zei ik je al ;-)
Maar we hebben met z'n allen genoten van je cursus!