dinsdag 20 januari 2009

Mens sana

Alles stond in het teken van gezondheid op ons werk vandaag. Wij doen namelijk mee aan een massale gezondheidscheck. Gezellig met z'n allen naar de dokter, zeg maar. Van ons allen (nou ja, een select gezelschap dan) werden BMI, cholesterol en bloeddruk gemeten. En verder moesten we een vragenlijst invullen. So far, so good.

Want we kregen van de dame die de gezondheidschecks afnam, een pakketje mee, een soort verlaat bonus-kerstpakket-voor-gezondheidsfreaks. Het pakketje bestond uit een leuk boekje met wandelingen in Nederland, een meetlint (om je buikomvang op te meten) en een toilettasje met een blauw doekje erin. Hilariteit alom, want niemand wist precies wat dat doekje nou eigenlijk was. Een zeem (om werknemers te stimuleren hun eigen ramen te zemen om zo wat lichaamsbeweging op te doen tijdens kantooruren), of toch een yogamatje, toetsenbordmatje, sporthanddoek, deel van een kraampakket, smurfenluier? Ongelooflijk wat een fantasie je collega's ineens blijken te bezitten!

Uiteindelijk kwam - nadat we een oproep op het intranet geplaatst hadden - de aap uit de blauwe mouw: het was een verfrissingsdoekje voor bij het sporten, tevens te gebruiken om het zweet mee af te vegen. Ik denk dat ik 'm voor de zekerheid maar op m'n werk laat liggen!

2 opmerkingen:

katharina zei

De eerste prijs deel ik uit an degeen die op smurfenluier kwam. Daar heb ik echt om moeten lachen. Grappig dat niemand dacht aan een blue string. Want daar is het voor bedoeld. Degeen die het draagt wordt eraan herinnerd gezonder te gaan leven. Een soort knoop in de zakdoek, maar dan op een plek die niet te negeren valt.
Leve Obama en the beautiful First Lady. Wat ging er om in Hillary?
Ze lachte te hard mijns inziens.
Bye Festina, maak er een mooie dag van.

festina lente zei

Ha, een blue string: voor blue monday zeker :-)
En Hillary, die lijkt me so wie so een harde tante, maar het zal wel bizar geweest zijn voor haar allemaal, en voor George W. ook. Zouden die ook van die blauwe doekjes hebben?