dinsdag 13 januari 2009

De wereld draait door


Ha, gisteren weer heerlijk een aflevering van De wereld draait door. Wat kun je een programma (of is het de presentator?) toch missen als je het een paar weken niet ziet! Vooral als het vervangen wordt door een waardeloos programma als Triana.

De gasten waren niet allemaal even fantastisch, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de komst van Adriaan van Dis. Heerlijke man is dat toch in al z'n ijdelheid. Ja, soms siert ijdelheid een man nu eenmaal, daar kan ik ook niets aan doen.

Op de site van De wereld draait door zag ik dat er een prijsvraag georganiseerd was met betrekking tot Adriaan van Dis en dat daar een gratis exemplaar van zijn laatste verhalenbundel (Leeftocht. Veertig jaar onderweg) mee te winnen is (ze mogen er namelijk 10 van weggeven).

Eitje voor een bibliotheekmedewerker! Mits ze Nathan Sid, wat eigenlijk een novelle is (volgens wikipedia dan), ook als roman meetellen.

3 opmerkingen:

katharina zei

Dag Festina,
Jammer! Ik heb van Dis gemist. Wat kan televisie nog steeds aardig zijn. Ik zag op Canvas Ramsey Nasr. Wellicht ook ijdel maar ontzettend interessant. Hij wil graag dichter des vaderlands worden en U kunt op hem stemmen. Belgie is bedroefd dat hij dan vertrekt maar wij hebben hem weer terug. Het lijkt mij interessant om vier jaar zijn zienswijze te horen in dichterlijke zin. U kunt dus digitaal op hem stemmen Festina.
Ik groet U, Katharina

Léon zei

Die opstellers van quizzen zijn vrijwel onveranderlijk notoire sloddervossen en het zal ze worst wezen of een boek een roman of novelle is. Zo, weer een probleem opgelost.

festina lente zei

@ Katharina: je kunt de uitzending nog altijd bekijken bij uitzending gemist (o.a. via de site van de wereld draait door) en dan Rouvoet overslaan.
Ik moet je bekennen dat ik nog nooit van Ramsey Nasr gehoord had, maar meteen naar zijn site gesneld ben. Wat een mooie groene ogen heeft hij; ik heb dus maar op hem gestemd. Overigens niet alleen om die ogen, maar ook om het werk dat op de site besproken werd (+ de recenses van o.a. Ilja Leonard Pfeiffer). En omdat hij een Palestijn is en de Palestijnen alle hulp - in welke vorm dan ook - momenteel wel kunnen gebruiken.

@ Léon: heerlijk zoals jij problemen kunt oplossen; kun je mij de volgende keer misschien ook helpen met het literatuurbudget :-)