zondag 28 december 2008

Vierde volger!


Het staat nu 2-2 in de verhouding mannelijke en vrouwelijke volgers. Het volgersbestand is dus in balans. De vraag dringt zich wel op waarom er zich eerst 2 mannelijke volgers en vervolgens 2 vrouwelijke volgers aandienden. Ben ik langzamerhand steeds vrouwelijker gaan schrijven of zijn mannen gewoon sneller in het uitdokteren van technische snufjes zoas 'het je aanmelden als volger'?


Voor digibete vrouwen zoals ik is de ontdekkingsreis in welke vorm van software dan ook (dus ook alle web 2.0 - toepassingen) zoiets als een landing op de maan. Op de een of andere manier reageert het programma net even anders dan je denkt; de zin vergaat behoorlijk snel als je 1 dingetje verkeerd doet en je weer helemaal opnieuw kunt beginnen, iets wat mij al meerdere malen is overkomen, vooral als net als bij ons de laatste tijd de verbinding af en toe wegvalt.

Maar nu even terug naar Katharina. Wie is Katharina? Katharina Lescailje, (toneel)dichteres en boekverkoopster uit de 17e eeuw? Of misschien wel Katharina van Kleef (van dat getijdenboek uit de 15e eeuw, dat uit elkaar wordt gehaald om in 2009 aan de lieve bewoners van Nimwegen e.o. ten toon te stellen)? Zou ze alvast rond zijn gaan kijken op de blogs van de brave burgers uit het huidige Nijmegen? Dat zou toch wel een succesje voor blogspot zijn, dat mensen uit voorbijgaande eeuwen zich als volgers van de verschillende blogs melden en commentaar leveren op de posts van de moderne mens. Ha, dat zou wel even wat spectaculairder worden dan een wagenspel! (http://nl.wikipedia.org/wiki/Wagenspel)

Welkom Katharina (van Kleef of niet)! We horen graag van je!

Geen opmerkingen: